De laatste uitwedstrijd van 2018 bracht Herentals naar de Antwerpse Begijnenstraat.

De thuisploeg bevindt zich in de onderste regionen van het klassement, maar al snel was duidelijk dat zij daar onder hun waarden gerangschikt staan. De twee ploegen losten mekaar 35 minuten lang niet. HBBC kon in de laatste minuten de kloof maken.

Een belangrijke overwinning met het oog op de topper van volgende zaterdag tegen Phantoms Boom in De Vesten.

Kwart 1: 20-18; Kwart 2: 14-17 (rust: 34-35); Kwart 3: 22-18 (56-53); Kwart 4: 10-23.

Brachten de punten mee naar Herentals: Floris Coninckx: 7; Tom Thys; Jan Helsen; Brent Laeremans: 2; Lowie Van Akoleyen: 13; Ewald Vanderveken: 5; Tom Van Beeck: 4; Vincent Verbeeck: 19; Maarten Van Doninck; Steven Simons; Sam Stickens: 26.  Raf Michiels/ Nnieuws.